Συνάντηση εργασίας για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν πρωτοπόρος και έγινε πρότυπο»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε εχθές 10/04/24, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), με στόχο την ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, από τις επτά περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας. Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθηκαν 40 περίπου υπηρεσιακοί υπάλληλοι, επόπτες δημόσια υγείας και γεωπόνοι, από όλες σχεδόν της περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας.

Την συνάντηση αυτή προλόγισαν η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κυρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου και η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας κυρία Πόπη Μπαλλά, οι οποίες αναφέρθηκαν στην πληρότητα και αρτιότητα του συγκεκριμένου έργου.

Εκτενή παρουσίαση του έργου πραγματοποίησε η κυρία Ευαγγελία Αγαθαγγελίδου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, με έμφαση στη μεθοδολογία υλοποίησης και τον τρόπο παρακολούθησης και επίβλεψης του έργου. Στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αναφορικά με τα κουνούπια αναφέρθηκε η ιατρός-βιοπαθολόγος κα Σκούτζου Χρυσούλα.

Η διευθύντρια έργων καταπολέμησης κουνουπιών της Οικοανάπτυξης Στέλλα Καλαϊτζοπούλου παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις πρόληψης και απόκρισης για τον ιό του Δυτικού Νείλου που υλοποιούνται με επιτυχία στο πλαίσιο του έργου καταπολέμησης κουνουπιών τα τελευταία δέκα χρόνια.