Σε εξέλιξη το έργο καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας | Αεροψεκασμός με ελικόπτερο στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με αφορμή την έναρξη του έργου και την εντατικοποίηση των δράσεων η νέα Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κυρία Άννα Μαστοράκου, παραχώρησε δηλώσεις στην «Γ», αναφορικά με τον προγραμματισμό των ψεκασμών, για ποιες περιοχές και πότε αυτός θα γίνει με δεδομένες τις συνθήκες.

«Ήδη βρισκόμαστε στην φάση υλοποίησης του σχεδιασμού ψεκασμών για την εξάλειψη των προνυμφών των κουνουπιών. Ήμασταν σε συνεχή επαφή με την εταιρεία που, κατόπιν διαγωνισμού που προκηρύχθηκε, ανέλαβε το έργο το οποίο καλύπτει όλη την περιφέρεια. Έχουν γίνει δύο συσκέψεις με την ανάδοχο εταιρεία για την εκτέλεση του προγράμματος και έχει δοθεί οδηγία να ξεκινήσουν νωρίτερα φέτος από ό,τι τις άλλες χρονιές λόγω της κλιματικής αλλαγής με συνεπαγόμενο την αύξηση της θερμοκρασίας και ως επακόλουθο την εμφάνιση και τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, και έχουν αποδεχθεί την οδηγία. Στο πλαίσιο αυτό ευθυγραμμίστηκαν να μπουν στο πεδίο από τις 25 Μαρτίου».

Αναφερόμενη στο πώς η επιχείρηση προβλέπεται να είναι αποτελεσματική εξηγεί: «….η όλη αυτή διαδικασία φέτος θα ξεκινήσει γιατί η εκτός εποχής αύξηση της θερμοκρασίας ευνοεί νωρίτερα την ανάπτυξη των κουνουπιών και βεβαίως την εξάλειψη των προνυμφών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει πολύ μεγάλες ιδιαιτερότητες και είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, διότι έχει πάρα πολλά φυσικά τοπία και υγροτόπους και το ίδιο συμβαίνει και στους τρεις νομούς της Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για δύσκολο έργο αλλά πιστεύουμε πως οι προδιαγραφές που έχει η ανάδοχος εταιρεία παρέχουν ασφαλή εκπόνηση του ανατεθειμένου έργου».

Οι δράσεις καταπολέμησης έχουν ήδη εντατικοποίηθει με τον αεροψεκασμό με ελικόπτερο που πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη 9 Απριλίου, στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κυρίου Θανάση Μαυρομμάτη.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κυρίου Μαυρομμάτη και του εκπροσώπου της Οικοανάπτυξης Νίκου Πέρρου.