Πρόσκληση στον Σπύρο Μουρελάτο ως κεντρικού ομιλητή σε ειδική συνεδρία για την ελονοσία του TDR-WHO στην Καραϊβική

Στις 25-27 Απριλίου στο Καστρίς της Αγίας Λουκίας, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Καραϊβικής (CARPHA) το 68ο ετήσιο συνέδριο για την έρευνα στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου αυτού, το Ειδικό Πρόγραμμα Έρευνας & Κατάρτισης για τις Τροπικές Ασθένειες/Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (TDR/WHO), το Δίκτυο για τις ασθένειες που μεταδίδονται με διαβιβαστές στην Καραϊβική (CariVecNet) και ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Καραϊβικής (CARPHA) διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο “Εξάλειψη της ελονοσίας: Αντιμετώπιση των δυσπρόσιτων πληθυσμών και πρόληψη της επανεμφάνισης σε χώρες απαλλαγμένες από την ελονοσία”, το απόγευμα της 25ης Απριλίου 2024.

Ο Σπύρος Μουρελάτος προσκλήθηκε ως κεντρικός ομιλητής στην παρούσα εκδήλωση, όπου και θα κάνει μια παρουσίαση με θέμα «Αντιμετώπιση της επανεμφάνισης της ελονοσίας στην Ελλάδα».

Ο κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να προσδιοριστεί μια σειρά λύσεων για τη αποτελεσματικότερη κάλυψη της παρεμβάσεων που αφορούν στην ελονοσία και ειδικότερα στις δυσπρόσιτες κοινωνικές ομάδες. Στις διαβουλεύσεις θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι των κρατών μελών, επαγγελματίες της δημόσιας υγείας και ακαδημαϊκοί.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το Ειδικό Πρόγραμμα Έρευνας & Κατάρτισης για τις Τροπικές Ασθένειες/Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (TDR/WHO) και τον συντονισμό ο Δρ Horace Cox, Αναπληρωτής Διευθυντής Επιτήρησης, Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών και Επικεφαλής για τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές του CARPHA.

Για περισσότερα σχετικά με το συνέδριο πατήστε εδώ.