1η συνάντηση εργασίας για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού του έργου καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου για το 2024, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/04 σε κτίριο της ΠΔΕ η 1η κεντρική συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Αναθέτουσας Αρχής και της ομάδας έργου της Οικοανάπτυξης. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κυρία Άννα Μαστοράκου και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κύριος Θεόδωρος Λάμπος, όπως και εκπρόσωποι των επιτροπών ελέγχου και παρακολούθησης του έργου από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τις Διευθύνσεις Υγείας των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο διευθυντής Νοτίου Ελλάδος Νίκος Πέρρος παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου καταπολέμησης κουνουπιών για την τρέχουσα περίοδο, ενώ στη συνέχεια η συζήτηση εξειδικεύτηκε στην προσαρμογή του έργου σε σχέση με το νέο σχέδιο δράσης του Υπουργείου Υγείας για την λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Επιπρόσθετα δόθηκε η ευκαιρία στην ομάδα έργου να ενημερώσει για την πορεία των εργασιών καταπολέμησης στις περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος.

Ο κύριος Λάμπος επισήμανε την άριστη συνεργασία με την νέα Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, που όντας ιατρός κατανοεί σε βάθος τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Η κυρία Μαστοράκου από την πλευρά της, έθεσε ως προτεραιότητα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ενώ μέχρι το Πάσχα αναμένει τα αποτελέσματα των εφαρμογών πεδίου να αποδώσουν θετικά στον περιορισμό της τοπικά παρατηρούμενης όχλησης, στον βαθμό που επιτρέπουν οι άστατες καιρικές συνθήκες του διαστήματος που διανύουμε.

Παράλληλα με τις επίγειες δράσεις, οι εφαρμογές από αέρος με ελικόπτερο και drones συνεχίζονται συστηματικά στα σημεία που κρίνονται αναγκαίες. Σε κάθε περίπτωση κρίνεται απαραίτητη η λήψη προληπτικών μέτρων από τους πολίτες ώστε να μην δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε ιδιωτικούς χώρους, καθώς και ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.

Για θέματα όχλησης και προστασίας από τα κουνούπια, το κοινό μπορεί να απευθύνεται από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 800-11-244-24 (χωρίς χρέωση) από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 08.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας εδώ.