Οικοανάπτυξη: ετήσια διήμερη συνάντηση εργασίας

Η ετήσια συνάντηση εργασίας της Οικοανάπτυξης, στην οποία παρευρέθηκαν όλα τα στελέχη της, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Porto Carras Meliton, στη Χαλκιδική, κατά το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου 2017. Στόχος της διημερίδας ήταν, μέσα από οργανωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις, να παρουσιασθούν οι εξελίξεις στα αντικείμενα και έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία ή πρόκειται να αναλάβει τα επόμενα χρόνια, να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την καταπολέμηση των κουνουπιών, τη λειτουργία της εταιρείας σε διαχειριστικό και επικοινωνιακό επίπεδο και να τεθούν οι βάσεις για την υλοποίηση των έργων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όσον αφορά τα έργα καταπολέμησης κουνουπιών, οι συνάδελφοι Νίκος Πέρρος και Νίκος Γκαρλής παρουσίασαν το έργο στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, ο Γιώργος Βλάχος παρουσίασε το έργο που εκτελείται στη Θεσσαλία με ιδιαίτερη αναφορά στη νήσο της Σκιάθου και ο Νίκος Κελεμένης τα έργα που υλοποιούνται από το γραφείο μας στην Αθήνα. Η Sandra Gewehr στην εισήγησή της παρουσίασε τη σκοπιμότητα της εντομολογικής επιτήρησης στο πλαίσιο των έργων καταπολέμησης κουνουπιών και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να πραγματοποιηθεί και η Στέλλα Καλαϊτζοπούλου παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας, τα αποτελέσματα και τα οφέλη της νέας ψηφιακής εφαρμογής καταχώρησης και ανάλυσης των δεδομένων των δειγματοληψιών και ψεκασμών e-Bite που δημιούργησε η Οικοανάπτυξη και την έθεσε σε εφαρμογή για πρώτη φορά το 2017 στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εκτενής αναφορά έγινε για τη διαχείριση του στόλου των αυτοκινήτων της εταιρείας και των σκευασμάτων από τους Πάρη Τσαγκάρη και Ξανθή Τσένη, ενώ ο Τάσος Φωτιάδης με τη βοήθεια του Κωστή Κωτούλα παρουσίασαν δεδομένα για την οικονομική επιμέτρηση των έργων της εταιρείας. Επίσης, ο Χρήστος Καρυδάς στην εισήγησή του παρουσίασε το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των υπηρεσιών γεωργίας ακριβείας που προσφέρει η Οικοανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ο Μίλτος Ιατρού και η Sandra Gewehr παρουσίασαν τα δύο νέα ερευνητικά έργα στα οποία εγκρίθηκε και θα υλοποιήσει η Οικοανάπτυξη τα επόμενα τρία χρόνια (Εφαρμογή τηλεπισκόπησης στην καλλιέργεια της Κερασιάς (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) και Establishment of an Early Warning System for Mosquito-borne Diseases (Διμερής συνεργασία Ελλάδας Γερμανίας, ΓΓΕΤ). Τέλος, ο Σπύρος Μουρελάτος στην παρουσίασή του με τίτλο “Ασθένειες μεταδιδόμενες με τα κουνούπια” έκανε μία εκτενή αναφορά στις κυριότερες ασθένειες που μεταφέρουν τα κουνούπια, στην εξάπλωση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και στους τρόπους αντιμετώπισής τους.Στη συνάντηση εργασίας έγινε αναφορά από τη Διοίκηση (Σ. Μουρελάτος, Γ. Ιατρού και Κ. Κωτούλας) στην πορεία κα τη σταθερότητα της εταιρείας, στην ενεργή παρουσία της σε όλη την Ελλάδα αλλά και διεθνώς και στη δυναμική που εμφανίζουν οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, με ιδιαίτερη έμφαση στα περιθώρια ανάπτυξης και προοπτικών με αξιοποίηση των υφιστάμενων ανθρώπινων πόρων και τη χρήση των νέων τεχνολογιών που εισήγαγε τα τελευταία χρόνια σε όλα τα αντικείμενα εργασίας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Διοίκηση της εταιρείας με τους Σπύρο Μουρελάτο, Γιώργο Ιατρού και Κωστή Κωτούλα και 25 στελέχη της εταιρείας, από όλα τα Tμήματά της (καταπολέμησης κουνουπιών, καταπολέμησης λοιπών παρασίτων, γεωργίας ακριβείας, γραμματείας, λογιστηρίου κλπ).