Επανακυκλοφορία του εξιδεικευμένου περιοδικού «ΤΟ ΔΗΓΜΑ»

Με χαρά ανακοινώνουμε την επανακυκλοφορία του εξειδικευμένου, επιστημονικού περιοδικού «το δήγμα», το οποίο εξέδιδε η Οικοανάπτυξη από το 1998 έως και το 2006, στην εκσυγχρονισμένη, ηλεκτρονική, δίγλωσση έκδοση του, το «e-δήγμα».

Με τις δραματικές αλλαγές που έφερε η πανδημία στα θέματα της Δημόσιας Υγείας και με δεδομένη την ανάκαμψη των μεταδιδόμενων ασθενειών με κουνούπια από το 2010 και μετά, θεωρήσαμε αναγκαία την επανέκδοση ενός περιοδικού, με στόχο να αποτελέσει μια έγκυρη πηγή πρωτογενούς υλικού. Η θεματολογία του θα περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα του επιδημιολογικού κινδύνου, της τεχνολογίας και επιστήμης στην καταπολέμηση διαβιβαστών και των τρόπων αντιμετώπισης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με βάση τα παραπάνω, στο πρώτο αυτό τεύχος του  “e-δήγμα”,  τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα (Τάκης Παναγιωτόπουλος,- Ομότιμος Καθηγητής Πρώην Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας) και την Ευρώπη (Gregory L’Ambert – Τεχνικός Διευθυντής EID Mediterranean, Γαλλία, Jonas Schmidt-Chanasit – Καθηγητής, Bernhard Nocht Institute for Tropical Medicine, Γερμανία, Alessandra de la Torre – Καθηγήτρια Sapienza University-, Ιταλία), που μίλησαν στο 2ο webinar της Οικοανάπτυξης, παρουσιάζουν την υφιστάμενη κατάσταση των πραγμάτων σε σχέση με τον επιδημιολογικό κίνδυνο (Ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος πυρετός, Chikungunya κα) από τα κουνούπια και τους τρόπους αντιμετώπισης στις τρεις αυτές ευρωπαϊκές χώρες.

Για να λαμβάνετε το «e-δήγμα» σε τετραμηνιαία βάση,  μπορείτε να εγγραφείτε μέσα από την αντίστοιχη φόρμα στην κατηγορία “Βιβλιοθήκη + Media” της ιστοσελίδας.