Ενημερωτικό διήμερο για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κρήτης

Ολοκληρώθηκε το ενημερωτικό διήμερο (14-15/07/2023) στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών που εκτελεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Κύριο στόχο της εκδήλωσης αποτέλεσε η ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιούνται στο πλαίσιο του τριετούς έργου της Περιφέρειας και για την συμβολή όλων μας στην αποτροπή δημιουργίας εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στον χώρο μας και την προστασία από τα τσιμπήματά τους. Εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας και της Οικοανάπτυξης ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις δράσεις του έργου.

Η έναρξη του διημέρου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 14/07, με ζωντανή μουσική και τη συνοδεία της Βαγγελιώς Φασουλάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κύριος Αντώνης Παπαδάκης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ηρακλείου κύριος Σπύρος Χαρτοφύλακας.

Στο πλαίσιο των δράσεων του διημέρου, οι μικροί επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να δουν ενυδρείο με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών και έντομα κουνουπιών με τη χρήση στερεοσκοπίου, και μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια να μάθουν για τον βιολογικό κύκλο ζωής των κουνουπιών και τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών που πιθανώς δημιουργούμε στα σπίτια μας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, με τη συμβολή πολλών στελεχών της Διεύθυνσης της.