Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι

Η ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ συμμετείχε και φέτος ως προσκεκλημένη εταιρία στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 17 Σεπτεμβρίου, με ομιλία του Προέδρου της Δρ. Σπύρου Μουρελάτου. Στην αποστολή συμμετείχε και ο Δρ. Χρήστος Καρυδάς, επικεφαλής της ομάδας γεωργίας ακριβείας.

Η εταιρία μας συμμετέχει στο πιλοτικό έργο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την υιοθέτηση της Γεωργίας Ακριβείας από τους βαμβακοκαλλιεργητές, συμβάλλοντας στο έργο με την μέθοδο που έχει αναπτύξει ως προς την διαμόρφωση των διαχειριστικών ζωνών για εφαρμογές λίπανσης ακριβείας.

Η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη από το 2016 στο ρύζι, στο καλαμπόκι, στο βαμβάκι και στο σιτάρι, ενώ παρέχουμε πλέον τη συμβουλευτική μας για τη λίπανση σε κλίμακα στρέμματος (εφαρμόσθηκε από 5 παραγωγούς το 2021 στους ορυζώνες της πεδιάδας Θεσσαλονίκης).

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, η ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια επείγει να συντονισθεί με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες γεωργίας ακριβείας, ώστε να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις για βελτιωμένη ποιότητα και ανάλογη τύχη στις διεθνείς αγορές.