Η Sandra Gewehr στο συνέδριο της Βελγικής Κυβέρνησης στην Αμβέρσα, 14-15/05/2024

Στις 14 και 15 Μαΐου, το συνέδριο «Η Ευρώπη ενωμένη ενάντια στις παλιές και νέες πανδημίες» θα πραγματοποιηθεί στο «A Room With A Zoo» στην καρδιά της Αμβέρσας, στο Βέλγιο. Αυτή η διήμερη εκδήλωση θα προσφέρει μια επισκόπηση των διδαγμάτων που αντλήθηκαν από την πανδημία COVID και θα δώσει επιλογές για να είμαστε παγκοσμίως προετοιμασμένοι για μελλοντικές απειλές για την υγεία. Εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο θα δώσουν κεντρικές ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικά με το θέμα της ετοιμότητας για πανδημίες.

Η Sandra Gewehr, Διευθύντρια Έρευνας & Ανάπτυξης της Οικοανάπτυξης και πρόεδρος της EMCA (European Mosquito Control Association-Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταπολέμησης κουνουπιών), έχει προσκληθεί να κάνει παρουσίαση στο πλαίσιο της παράλληλης συνεδρίας 2 με θέμα «LEVERAGING GLOBAL PERSPECTIVE IN PREPAREDNESS AND OUTBREAK RESPONSE», μαζί με τον Δρ. Meghnath Dhimal (Chief/ Senior Research Officer, Nepal Health Research Council (NHRC)) και υπό τον συντονισμό της Dr. Ruth Müller (Καθηγήτρια Εντομολογίας, Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής (ITM)) σχετικά με την ετοιμότητα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής. Η παρουσίασή της με τίτλο «Ετοιμότητα για πανδημία και αντιμετώπιση κρουσμάτων” θα αναλύσει τις απειλές, τα προβλήματα, τα επιτεύγματα και τις ανάγκες για έρευνα και χάραξη πολιτικής στον τομέα των ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές.

Αυτό το συνέδριο της βελγικής προεδρίας συντονίζεται από το Τμήμα Οικονομίας, Επιστήμης και Καινοτομίας της φλαμανδικής κυβέρνησης, σε συνεργασία με το Τμήμα Έρευνας της Δημόσιας Υπηρεσίας της Βαλλονίας, το Τμήμα Φροντίδας της φλαμανδικής κυβέρνησης και την Ομοσπονδιακή Δημόσια Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, και συγχρηματοδοτείται από τη ΓΔ ΕΤΑ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.