Ραδιοφωνική συνέντευξη του Σπύρου Μουρελάτου στο Πρακτορείο 104,9 FM: “Μετά τον COVID έχουμε γενικά μια εμμονή με την αναγγελία κινδύνων”

Συνέντευξη παραχώρησε στην Αναστασία Τελιανίδου και το Πρακτορείο FM 104,9 ο Δρ. Βιολογίας Σπύρος Μουρελάτος, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρελάτος «Μετά τον COVID έχουμε γενικά μια εμμονή με την αναγγελία κινδύνων….Είναι αναμενόμενο να έχουμε τίγρη αυτήν την περίοδο, η όχληση είναι γενικά σε χαμηλά επίπεδα.»

Η παρουσία πληθυσμών αυτήν την περίοδο δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο, σε είμαστε στους τροπικούς, τα κουνούπια δεν ακολουθούν μόνο το πρότυπο της θερμοκρασίας αλλά ακολουθούν το πρότυπο της φωτοπερίοδο και έτσι το θερμικό φορτίο δεν είναι επαρκές για να μολυνθούν τα κουνούπια για να μολύνουν τους ανθρώπους.

Αναφέρθηκαν οι λόγοι για τους οποίους έχουμε αίσθηση μεγαλύτερης όχλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα τελευταία χρόνια σε σχέση με παλαιότερα: όχληση και κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω του τίγρη, μεγαλύτερη όχληση το καλοκαίρι λόγω βροχοπτώσεων αλλά και το φθινόπωρο λόγω αύξησης θερμοκρασιών και βέβαια μεγαλύτερη ανησυχία στο κοινό λόγω του υπαρκτού και ενδεχόμενου επιδημιολογικού κινδύνου και της δημοσιότητας γύρω από αυτόν.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής: