Ο Σπύρος Μουρελάτος σε συνάντηση εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Δρ. Σπύρος Μουρελάτος, πρόεδρος της Οικοανάπτυξης, συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2017. Η συνάντηση εργασίας είχε ως κύριο θέμα τις ασθένειες που μεταδίδονται στον άνθρωπο με έντομα – διαβιβαστές και την εκπόνηση σχεδίων ανταπόκρισης σε περιπτώσεις εκδήλωσης συρροής κρουσμάτων τέτοιων ασθενειών. Οι επιστήμονες που πήραν μέρος στη συνάντηση, επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στους κινδύνους της εξάπλωσης των λοιμωδών αυτών νοσημάτων λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μουρελάτος κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ιδιότητα του πρώην Προέδρου της EMCA (European Mosquito Control Association), μεταξύ άλλων ειδικών εμπειρογνώμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να παρουσιάσει το σχέδιο απόκρισης και τις δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών που εκτελούνται στην Ελλάδα, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων ασθενειών μεταδιδόμενων με τα κουνούπια, όπως είναι η ελονοσία και ο πυρετός του Δυτικού Νείλου, στους επίσημους εκπροσώπους 22 Ευρωπαϊκών χωρών και διεθνών οργανισμών (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ECDC, EFSA, Γενικές Διευθύνσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ.).

Η συνάντηση εργασίας χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος CELESTE (The Case studies, Exercises, Learning, Surveys and Training across Europe) και συμμετείχαν περισσότεροι από 50 ειδικοί επιστήμονες από 22 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Image Gallery