“Μακεδονία”: “Ιός του Δυτικού Νείλου- Κανένας συναγερμός μετά το Λαγκαδά”

Μιλώντας στο makthes.gr ο πρόεδρος της εταιρείας Οικοανάπτυξη Α.Ε που υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δρ. Βιολογίας Σπύρος Μουρελάτος, δήλωσε πως «σε αυτή τη φάση που έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού το ποσοστό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων φτάνει το 20% σε σχέση με πέρυσι, οπότε ήταν μεγαλύτερο».

Σε επίπεδο όχλησης από τα κουνούπια, η φετινή είναι η καλύτερη χρονιά και με βάση τα μοντέλα που υπάρχουν φαίνεται, όπως είπε, ότι και το επόμενη διάστημα η όχληση δεν θα είναι μεγάλη, ενώ και τα κρούσματα δεν αναμένεται να σημειώσουν ανησυχητική αύξηση.

«Το είχαμε προβλέψει αρχές του καλοκαιριού και επιβεβαιωθήκαμε, τόσο για το επίπεδο της όχλησης, όσο και της χαμηλής κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου. Τα κρούσματα είναι λίγα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια και εκτίμησή μας είναι, με βάση και τα μοντέλα πρόβλεψης κινδύνου που έχουμε στην Κεντρική Μακεδονία, ότι και το επόμενο διάστημα δεν έχουμε ενδείξεις ότι πρέπει να ανησυχούμε» επισήμανε ο κ. Μουρελάτος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του TyposThes εδώ.