Η Οικοανάπτυξη στην Συνέντευξη Τύπου του ΑΠΘ για το βραβευμένο σύστημα EYWA

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ συνέντευξη τύπου για το βραβείο στο σύστημα EYWA (σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για ασθένειες μεταδιδόμενες από κουνούπια), με πρωτοβουλία της Πρυτανείας.

Ο Δρ. Σπύρος Μουρελάτος, πρόεδρος της Οικοανάπτυξης, αφού ευχαρίστησε την Πρυτανεία για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της συνέντευξης τύπου και επεσήμανε την αδιάλειπτη δωδεκαετή συνεργασία της εταιρίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, δήλωσε ότι «πρόκειται για την πρώτη δημόσια εκδήλωση για την βράβευση του συστήματος EYWA, δεδομένου ότι λόγω COVID δεν πραγματοποιήθηκε η απονομή στις 17 Ιανουαρίου που ανακοινώθηκε». Στη συνέχεια ανέφερε τα εξής: “Συστήσαμε μια κοινοπραξία με μέλη της ελληνογερμανικής συνεργασίας (βλ. EWSDM), προσθέσαμε εταίρους μας από το European Mosquito Control Association και είχαμε την τύχη να έχουμε ως συντονιστή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο έδωσε μία άλλη δυνατότητα πρόσβασης και δημοσιοποίησης του όλου πράγματος με αποτέλεσμα να πάρουμε αυτό το βραβείο.”

Στη συνέχεια στα πλαίσια της ομιλίας του ο κος Μουρελάτος προχώρησε σε μια σύντομη περιγραφή της πρωτοβουλίας EYWA και της προσφοράς του συστήματος στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

 

Δείτε τη δημοσίευση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ εδώ και του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου εδώ.

Δείτε το Δελτίο Τύπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εδώ.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή της Οικοανάπτυξης στο EYWA.