Ενημερωτική εκδήλωση για το 2022 για τα κουνούπια στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε το διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα την καταπολέμηση κουνουπιών σε εξέλιξη, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για το μεγάλο έργο της καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η πληροφόρηση για τη δυνατότητα όλων μας, τόσο για την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανάπτυξης κουνουπιών στο χώρο μας, όσο και για την προστασία από τα τσιμπήματα αυτών.
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε το Σάββατο 4/5 στις 19.00 με τη συναυλία του συγκροτήματος #Thessaloniki Youth Band που απαρτίζεται από 50 μουσικούς με πνευστά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης κος Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μελίνα Δερμεντζοπούλου,
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σε μία δράση ενημέρωσης σχεδιασμένη για παιδιά, με την παρουσία ξυλοπόδαρων, οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, ειδικά κατασκευασμένο ενυδρείο με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών καθώς και έντομα κουνουπιών με τη χρήση στερεοσκοπίου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ, υπό τον συντονισμό της κας Άννα Τομπουλίδου, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη συμβολή πολλών στελεχών της Διεύθυνσης της.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ3 εδώ.