Ενημερωτική εκδήλωση για τα κουνούπια από την Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσε διήμερη ενημερωτική εκδήλωση, για το έργο της καταπολέμησης κουνουπιών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το νησί, το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, την όχληση και τον κίνδυνο που προκαλούν τα τσιμπήματα τους. Στο περίπτερο της εκδήλωσης παρευρέθηκε εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας που ενημέρωνε τους πολίτες για θέματα που αφορούν στα κουνούπια, τη βιολογία τους, τα στάδια εξέλιξης τους, τον πολλαπλασιασμό τους και κυρίως την προστασία από αυτά, ενώ μοιράστηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σε μία δράση ενημέρωσης σχεδιασμένη για παιδιά, με την παρουσία ξυλοπόδαρων, οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ειδικά κατασκευασμένο ενυδρείο με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών καθώς και έντομα ενήλικων κουνουπιών με τη χρήση στερεοσκοπίου.

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα εδώ.