Εκδήλωση στη ΔΕΘ για την αγροτική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία: Το παράδειγμα των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης

Η Οικοανάπτυξη δραστηριοποιείται στη Γεωργία Ακριβείας (ΓΑ) τα τελευταία έξι χρόνια και έχει πλέον στο ηλεκτρονικό της αποθετήριο συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι μπορεί να προσφέρει στην αγrοτική οικονομία της χώρας και κυρίως στην παραγωγή ρυζιού στον κάμπο της Θεσσαλονίκης.

Μια τριετής αποτίμηση, που στηρίζεται σε συστηματικές μετρήσεις απόδοσης θεριζοαλωνιστικών μηχανών ρυζιού, δείχνει ότι οι εφαρμογές ΓΑ αυξάνουν την κερδοφορία στο χωράφι περίπου 40%, τόσο λόγω της αύξησης της απόδοσης και της μείωσης των δαπανών λίπανσης. Σε πραγματικές σημερινές τιμές ένας παραγωγός ή μια ομάδα παραγωγών που καλλιεργεί χίλια στρέμματα ρυζιού κερδίζει επιπλέον γύρω στα 70.000 ευρώ/έτος.

Την επίτευξη της οικονομικής και τεχνολογικής επιτυχίας σε χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας ρυζιού καθώς και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει η Οικοανάπτυξη στην Γεωργία Ακριβείας από το 2017 μέχρι σήμερα, θα παρουσιάσει σε ημερίδα του συλλόγου φοιτητών Γεωπονίας ΑΠΘ και ΔΙΠΑΕ, ο πρόεδρος της Οικοανάπτυξης Σπύρος Μουρελάτος.

Η εκδήλωση με θέμα «Γεωργική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», εξ αναβολής της 8ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη 16/03/2023 στις 18:00 μμ. στο συνεδριακό κέντρο Νικ. Γερμανός (Περίπτερο 8, ΔΕΘ).