Ξεκίνησε η λειτουργία του Μοsquito Vision σε 4 Περιφέρειες της χώρας

Επαναλειτουργεί, αναβαθμισμένη, από τις αρχές Μαΐου η εφαρμογή του “Mosquito Vision” σε τέσσερις Περιφέρειες της Ελλάδας: Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη.

Με την έναρξη της νέας λειτουργίας για το 2023 έχει ξεκινήσει παράλληλα σε real time και η διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος που επιτρέπει τους χρήστες μέσα από έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές (smartphones,tablet κ.α.) να παρακολουθούν την οχληση στην κάθε Περιφέρεια και να υποδεικνύουν πιθανές εστίες αναπαραγωγης κουνουπιων  χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο όχλησης στην περιοχή όπου βρίσκονται.

Η διαδικασία αναβάθμισης του Mosquito Vision του βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες γίνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου RIS3 – Mosquito Vision. Περιλαμβάνει αναβαθμισμένες λειτουργίες Citizen Science, καθώς πλέον, πέραν από τη συμβολή τους με την υπόδειξη εν δυνάμει εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και τον χαρακτηρισμό επιπέδων όχλησης από κουνούπια μέσα από ειδικά διαμορφωμένες φόρμες υποβολής, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και στην οπτικοποιημένη εκδοχή των καταχωρήσεων τους υπό τη μορφή χαρτών. Η μεγάλη συμμετοχή των χρηστών συνεπάγεται την διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας για την παρουσία των εντόμων ,τον πληθυσμό και τις επακόλουθες επεμβάσεις για την καταπολέμησή τους.  

Το Mosquito Vision και στις τέσσερις Περιφέρειες αναπτύσσεται σε συνεργασία με την εταιρεία Agrostis.Πρόκειται για τις Περιφέρειες που εκτελούν προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών με ανάδοχο του έργου την «Οικοανάπτυξη». Αποτελεί τμήμα του βραβευθέντος συστήματος EYWA, και διατίθεται δωρεάν στο κοινό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μέσω Play Store και App Store.

 (Για να κατεβάσετε την εφαρμογή πατήστε εδώ για Android, και εδώ για IOS).