Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας- Παρουσίαση του Έργου Καταπολέμησης Κουνουπιών από την ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κου Γεώργιου Μαργαρίτη παρουσιάσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας το έργο καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιούμε στην Περιφέρεια.

Ο κος Κωστής Κωτούλας, εκπροσωπώντας τη Διοίκηση της εταιρίας, αναφέρθηκε στην παρουσία της εταιρίας στη Δυτική Μακεδονία από το 2012 και μετά και στο βραβείο που έλαβε η εταιρία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για ασθένειες μεταδιδόμενες από τα κουνούπια EYWA.

Στo πλαίσιo μιας εκτενέστερης παρουσίασης, η Υπεύθυνη Τμήματος Καταπολέμησης Κουνουπιών της ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, κα Στέλλα Καλαϊτζοπούλου επικεντρώθηκε στη μεθοδολογία του έργου, τις περιοχές και τους τρόπους παρέμβασης και προχώρησε στην επίδειξη των δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρακολούθησης του έργου (e-Bite) από την εποπτεύουσα αρχή. Στη συνέχεια μας δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσουμε σε ερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε τα εξής: “Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Οικοανάπτυξης (διότι μπορέσαμε) (μέσα από  στοχευμένες δράσεις) σε μια κρίσιμη περίοδο -όταν είχαμε έξαρση του φαινομένου του καταρροϊκού πυρετού στη Δυτική Μακεδονία- να περιορίσουμε το φαινόμενο….. Και πάλι ευχαριστίες για τις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσέφερε.”