Περιφέρεια Κρήτης – εντατικοποίηση των δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών με από αέρος εφαρμογές

Εντατικοποιούνται οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών από την ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ στην Περιφέρεια Κρήτης με τους πρώτους από αέρος ψεκασμούς για φέτος με τη χρήση drone στην εκβολή του Αλμυρού ποταμού, στο Δήμο Μελεβιζίου. Το τριετές πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών 2020-2022» περιλαμβάνει τόσο επίγειους, όσο και από αέρος, σε δύσβατες περιοχές, ψεκασμούς σε όλη την Κρήτη, με τις πρώτες εργασίες πεδίου να υλοποιούνται ήδη από την 1η Μαρτίου.

Στον αεροψεκασμό που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, ο Αν. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μανόλης Λουμπούνης, ο Αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Αντώνης Παπαδάκης και ο υπεύθυνος έργου της ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την Κρήτη Γιώργος Βλάχος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην κοινοπραξία EYWA, που βραβεύτηκε τον Ιανουάριο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας με το βραβείο Horizon, ένα από τα έξι που έχουν απονεμηθεί συνολικά.

Ευχαριστούμε τη Περιφέρεια Κρήτης, τα ΜΜΕ και τον τοπικό τύπο για την επικοινωνία των δράσεων στο κοινό.

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης εδώ