Εντυπωσίασαν στην 29η Agrotica τα αποτελέσματα από την Γεωργία Ακριβείας που εφαρμόζει η Οικοανάπτυξη στους ορυζώνες

Mε ένα από τα δυνατά της ατού, την Γεωργία Ακριβείας, συμμετείχε στην φετινή 29η Agrotica(20-23 Οκτ) η Οικοανάπτυξη ΑΕ.

Η Γεωργία Ακριβείας αναδείχθηκε η κορυφαία θεματική ενότητα της φετινής Agrotica και η Οικοανάπτυξη ως leader στον τομέα αυτό, ήταν παρούσα στις δύο σημαντικότερες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης:

-Στο συνέδριο του ΔΙΠΑΕ (Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας- τμήμα Γεωπονίας) και

-στο καθιερωμένο μεγάλο 9ο συνέδριο της Agrotica (ΥΠΑΑΤ και τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ) για «τις νέες τεχνολογίες ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της Γεωργίας».

Το κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο που διοργάνωσε το τμήμα Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ, ήταν «οι ορθές πρακτικές εφαρμογής και Διαχείρισης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής», θέμα που ταυτίζεται απόλυτα με την Συμβουλευτική Γεωργία Ακριβείας και τις υπηρεσίες ακριβείας που παρέχει τα τελευταία χρόνια η Οικοανάπτυξη στις ορυζοκαλλιέργειες της Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα των φετινών αποδόσεων ακόμη κι ανά στρέμμα που παρουσίασε και στα δύο συνέδρια ο συνεργάτης-παραγωγός Κώστας Κράβας (καλλιεργεί 1300 στρέμματα στην Χαλάστρα με εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας που σχεδιάζει και υποστηρίζει η Οικοανάπτυξη συνεχώς από το 2016) εντυπωσίασαν και συζητήθηκαν από παραγωγούς, ειδικούς και μη. Ανέδειξαν- κυρίως- την τεράστια σημασία των στοχευμένων ενεργειών που εφαρμόζει η εταιρεία μας στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης για την αύξηση της παραγωγής, την βελτίωση του εδάφους, την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Οικοανάπτυξη» ήταν επίσης παρούσα και φιλοξενούμενη στο περίπτερο 2 από την Agrostis – εταιρία συνεργάτης μας στην ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας μας για το Prefer (μέσω της εφαρμογής iFarma).