Η Οικοανάπτυξη στο 7ο Συνέδριο της EMCA, Βαλένθια, Ισπανία

Το 7ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καταπολέμησης Κουνουπιών (EMCA – European Mosquito Control Association) πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας στις 23 – 26 Φεβρουαρίου 2015. Στο συνέδριο συμμετείχαν σύνεδροι από 25 χώρες και παρουσιάστηκαν περισσότερες από 60 επιστημονικές ανακοινώσεις και 26 posters.Ο στόχος του συνεδρίου ήταν να φέρει σε επαφή ερευνητές, τεχνικούς και κατασκευαστές, προκειμένου να διεξαχθεί ένα ανοικτό φόρουμ για την παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στους τομείς της καταπολέμησης των κουνουπιών και των ασθενειών που μεταδίδονται από αυτά.Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώθηκαν:

  • στις νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες στην καταπολέμηση των κουνουπιών (διαφορετικά συστήματα εφαρμογής βιοκτόνων, χρήση των προγραμμάτων GIS, χρησιμότητα των τεχνικών στείρωσης των αρσενικών εντόμων, δοκιμές προνυμφοκτόνων και ακμαιοκτόνων σκευασμάτων και εντομοαπωθητικών)
  • σε ζητήματα που συνδέονται με την εμφάνιση ή/και επανεμφάνιση μεταδιδόμενων με τα κουνούπια ασθενειών στην Ευρώπη
  • σε μελέτες σχετικά με την επιτήρηση και παρακολούθηση των φορέων μετάδοσης ασθενειών
  • σε κάθε πτυχή που σχετίζεται με τη βιολογία, την οικολογία, τη γενετική και τη φυσιολογία των κουνουπιών
  • σε άλλα αιμομυζητικά αρθρόποδα στην Ευρώπη, όπως οι σκνίπες, οι φλεβοτόμοι, οι μαύρες μύγες, τα τσιμπούρια ή οι ψύλλοι

Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με μία στρογγυλή τράπεζα στην οποία προήδρευσε ο Δρ. Σπύρος Μουρελάτος, πρόεδρος της Οικοανάπτυξης Α.Ε. και πρόεδρος της EMCA και η οποία επικεντρώθηκε στα σημερινά δεδομένα σε σχέση με την καταπολέμηση κουνουπιών στην Αμερική, Αφρική και Ευρώπη.

Η Οικοανάπτυξη συμμετείχε με μία επιστημονική ανακοίνωση, που παρουσίασε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Δρ. Σπύρος Μουρελάτος με τίτλο:
“Vector control against Malaria and West Nile Virus in Greece”.