Ενημερωτική Εκδήλωση για τα κουνούπια στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο των ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα το έργο καταπολέμησης κουνουπιών που εκτελείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης και η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Κ.Μ. με τη βοήθεια της εταιρείας Οικοανάπτυξη Α.Ε., που είναι ο ανάδοχος του έργου των επίγειων δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφ’ ενός η ενημέρωση των πολιτών για το μεγάλο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο κρίσιμο ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών και αφ’ ετέρου η ενημέρωσή τους, τόσο για την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανάπτυξης κουνουπιών στις κατοικίες, όσο και για την προστασία από τα τσιμπήματα κουνουπιών. Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, συγκεντρώνοντας πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σε μία δράση ενημέρωσης ειδικά σχεδιασμένη για τα παιδιά, οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, στο ειδικά κατασκευασμένο ενυδρείο που τοποθετήθηκε στο χώρο, ζωντανές προνύμφες κουνουπιών καθώς και ακμαία κουνούπια με τη χρήση στερεοσκοπίου. Μικροί και μεγάλοι απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τα γένη και τα είδη, την ανατομία και τη συμπεριφορά των κουνουπιών και έλαβαν απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματά τους.

Στην εκδήλωση ιδιαίτερο χρώμα και ζωντάνια έδωσε η παρουσία δύο ξυλοπόδαρων που εντυπωσίασαν με τις κινήσεις τους καθώς και νέων οι οποίοι διέτρεχαν με πατίνια το χώρο της Παραλίας Θεσσαλονίκης διανέμοντας ενημερωτικά έντυπα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους επισκέπτες.