Εκπαιδευτική ημερίδα στην καταπολέμηση κουνουπιών

Πραγματοποιήθηκε στις 25 Μάϊου η καθιερωμένη εκπαιδευτική ημερίδα του τεχνικού προσωπικού της Οικοανάπτυξης που εργάζεται στο έργο καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η Οικοανάπτυξη στη Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα και παρόντες ήταν περισσότεροι από 100 τεχνικοί και επιστήμονες της εταιρείας.

Στην εκπαιδευτική ημερίδα παρευρέθηκε και ο κ. Κουρτίδης Σοφοκλής, Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας την προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια για την προστασία των κατοίκων της από τα κουνούπια. Επίσης την εκπαίδευση παρακολούθησαν και οι επόπτριες Δημόσιας Υγείας της αντίστοιχης Διεύθυνσης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, κυρίες Παναγιώτου Δωροθέα και Καπούλα Χριστίνα.

Τη συνάντηση άνοιξε ο πρόεδρος της Οικοανάπτυξης, Δρ. Σπύρος Μουρελάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα υλοποίησης των έργων καταπολέμησης κουνουπιών για τη χώρα μας, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των τουριστών, αλλά και προστατεύουν τους κατοίκους από νοσήματα Δημόσιας Υγείας που μεταδίδονται με τα κουνούπια.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Καταπολέμησης Κουνουπιών της εταιρείας, βιολόγος κυρία Καλαϊτζοπούλου Στέλλα, εστίασε το ενδιαφέρον του κοινού κυρίως σε τρία θέματα: στη βιολογία του κουνουπιού, σε καθαρά επιχειρησιακά θέματα υλοποίησης του έργου καθώς και στην εποπτεία και παρακολούθηση του έργου που υλοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, καλεσμένος στην εκπαιδευτική αυτή ημερίδα ήταν ο κ. Νικόλαος Γκούρτσας, Διευθυντής Εκπαίδευσης του ευρωπαϊκού κολεγίου Αθλητιάτρων (ECOSEP), ο οποίος παρουσίασε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οδηγίες σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, οι οποίες ήταν στοχευμένες στις εργασίες που εκτελούν οι τεχνικοί και επιστήμονες της Οικοανάπτυξης.

Τέλος, παρών στη συνάντηση αυτή ήταν και ο Τεχνικός Ασφαλείας της εταιρείας, κ. , ο οποίος επικέντρωσε την προσοχή του κοινού σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία.