Δυναμική η παρουσία της Οικοανάπτυξης στην 27η Agrotica 2018

Στην 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica 2018 που διεξήχθη μεταξύ 01-04 Φεβρουαρίου 2018 συμμετείχε η Οικοανάπτυξη, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες Γεωργίας Ακριβείας που έχει αναπτύξει για άμεση χρήση από τους Έλληνες αγρότες στο περίπτερο 2 – stand 39.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση αγροτών-παραγωγών, εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών, συμβούλων και γεωπόνων, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους στις υπηρεσίες Γεωργίας Ακριβείας, αναζητώντας σύγχρονες λύσεις στην αύξηση της παραγωγικότητας, με την ταυτόχρονη μείωση των εισροών (δηλ. την εξοικονόμηση πόρων), τη βελτίωση της ποιότητας, την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την πιστοποίηση των καλλιεργητικών πρακτικών.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Agrotica 2018, η Οικοανάπτυξη διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ” στο συνεδριακό κέντρο “Ν. Γερμανός”, την Παρασκευή 02/02/2018. Στην ημερίδα εισηγήσεις παρουσίασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεοφάνης Παπάς, οι καθηγητές Θεοφάνης Γέμτος του Τμήματος Γεωπονίας και Δημήτρης Κουρέτας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης, εξειδικευμένοι επιστήμονες, στελέχη της Οικοανάπτυξης και στελέχη συνεργαζόμενων εταιρειών (NOVAFARM A.E., TSANTALI, COMPO EXPERT Ελλάς Α.Ε., ΑΓΡΟΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ Ο.Ε., AGROTECH A.E.) καθώς και παραγωγοί (Κράββας Κώστας) παρουσίασαν προϊόντα, υπηρεσίες και επιτυχημένα παραδείγματα που σχετίζονται με εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας στην Ελλάδα σήμερα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας παρουσιάζεται παρακάτω.